Tytuł ogłoszenia: DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN, DROBIU I RYB (2020) | ||||||
Data ogłoszenia: 2019-10-30 13:06 | Termin składania ofert do: 2019-11-14 11:00 | |||||
Termin otwarcia ofert: 2019-11-14 11:15 | Znak sprawy: V. 271. 7. 2019 | |||||
Osoba do kontaktu: Mirosława Kałdowska (tel. 52_3308388); Joanna Ekert (tel. 52_3308396) | ||||||
Skrót treści i linki do dokumentów: Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa, wędlin, drobiu i ryb.
Szczegółowy opis zamówienia określa załącznik nr 2 do SIWZ (formularze cenowe) oraz załącznik nr 4 do SIWZ (wzór umowy). Wykonawca zobowiązany jest zaoferować dostawy mięsa, wędlin, drobiu i ryb, zgodnie z Formularzem cenowym lub produkty równoważne. Zastosowanie nazw producentów służy jedynie doprecyzowaniu przedmiotu zamówienia. Pod pojęciem produktu równoważnego Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadający te same walory spożywcze (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w składzie o najmniej te same surowce użyte do produkcji, co asortyment określony przez zamawiającego. Oferowane produkty równoważne powinny charakteryzować się właściwościami jakościowymi takimi samymi lub zbliżonymi do tych, które zostały określone w SIWZ, lecz oznaczone innym znakiem towarowym, patentem, źródłem lub pochodzeniem. Zamawiający wymaga maksymalnie 4 dniowego terminu dostawy od dnia złożenia zamówienia. Za zaoferowanie 3 dniowego terminu zamawiający przyzna ofercie dodatkowe punkty – zob. pkt 13. SWIZ. Zapłata należności za dostarczony towar następować będzie przelewem po dostarczeniu i przyjęciu towaru oraz wystawieniu i doręczeniu faktury w terminie minimum 21 dni. Za odpowiednie wydłużenie tego terminu Zamawiający przyzna ofercie dodatkowe punkty – zob. pkt 13. SIWZ
SIWZ, Załącznik nr 1, Załącznik nr 2, Załącznik nr 3, Załącznik nr 4
SPROSTOWANIE DO WYJAŚNIEŃ nr 1 do SIWZ
ZMIANA SIWZ
1. Zamawiajacy na podstawie art. 38 ust. 4 ustawy zmieniłi treść SIWZ: dotyczy Załącznik nr 2 Formularze cenowe, Pakiet nr 4 RYBY I PRZETWORY RYBNE, dodano zapis -pozycja 1. opis : Zamawiający wymaga glazury maksymalnie 10%; -pozycja 2. opis : : Zamawiający wymaga glazury maksymalnie 10%. 2. Zamawiający na podstawie art. 38 ust. 4 ustawy zmienił treść SIWZ w ten sposób, że wyznaczył nowy termin składania ofert na dzień 14-11-2019 godz. 11:00; termin otwarcia ofert to 14-11-2019 godz. 11:15 OGŁOSZENIE O ZMIANIE OGŁOSZENIA (BZP)
ZAWIADOMIENIE O ODRZUCENIU OFERTY INFORMACJA O WYBORZE NAJKORZYSTNIEJSZYCH OFERT |
Uwagi: Przetarg nieograniczony o szacunkowej wartości poniżej 221 tys. Euro. Wspólny Słownik Zamówień CPV):15131130-5 Wędliny, 15113000 Mięso, 15112000 Drób, 15200000-0 Ryby przetworzone i konserwowane.pecyfikacja istotnych warunków zamówienia dostępna jest w Dziale Organizacyjno-Prawnym szpitala lub do pobrania z na tej stronie. Otwarcie ofert nastąpi 8 listopada 2018 r. o godz. 11:15 w budynku dyrekcji szpitala – szczegółowych informacji udzieli w tym dniu pracownik sekretariatu . Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości: Pakiet nr 1 – WĘDLINY 6 200,00 zł (sześć tysięcy dwieście) ; Pakiet nr 2 – MIĘSO 2 800,00 zł (dwa tysiące osiemset) ; Pakiet nr 3 – DRÓB 1 900,00 zł (tysiąc dziewięćset) ; Pakiet nr 4 – RYBY I PRZETWORY RYBNE 1 600,00 zł (tysiąc sześćset). Więcej informacji w SIWZ. |